Demonstráció a forgalom ellen Szegeden

Az M43 főút szegedi szakasza mellett lakók megelégelvén a megnövekedtet kamionforgalmat demonstrációt szerveztek. A forgalom növekedése azóta tapasztalható, hogy év elején Románia és Bulgária csatlakozott az EU-hoz. Ez, mint villámcsapás érte a Magyar kormányt, és forgalomszervezőket, hisz nem tettek semmit, hogy az előre tudhatott kamionforgalom másfelé haladhasson el.

A demonstrálók, egy zebrával nem védett gyalogátkelőnél gyülekeztek Szeged belterületén, és néha átsétáltak a túloldalra (igen, mert az igazság odaát van!), majd vissza. Nem tudni, hogy szimpátiából, vagy más okból kifolyólag az autósok ilyenkor dudáltak.

A rendezvényt a jelenlévő rendőrök mellett a polgárőrség is biztosította, így a jelen lévők biztonságosan tudtak föl s alá sétálni tábláikkal. Körülbelül 70 ember volt jelen, bár több főállású demonstrátor is ott volt, de egy-két fő hiányzott, remélem, jól vannak…

Hogy mi lesz az eredmény, nem tudni, de állítólag ma is demonstráltak fiatalok, valahol, valamikor ugyanezért, talán divat lesz ebből is… M43monnyonleeee!

De mi is a probléma lényege? Röviden, a megnövekedtet kamion forgalom nagyobb környezetterheléssel jár, mely már átlépi a lakók tolerancia szintjét. E mellett a zajterhelés is megnövekedtet, és nem csak nappal, de éjszaka is. Talán 1 hét nyaralás a döntéshozóknak az út mellett eredményre vezetne, talán.