Kampány! Kampány?

Többeknek föltűnhetett a kereskedelmi TV-k hírei között, hogy két szegedi önkormányzati képviselő összeszólalkozott a mai rendkívüli közgyűlésen. Két ellenzéki képviselő. De mi is történt?

Az eset a mai csonka közgyűlés után történt, mely a felújítás alatt álló díszteremben lett megtartva a kormánypárti képviselők részvétele nélkül (biztos féltek, hogy rájuk esik a plafon… mármint a felújítás miatt). Apró-Juhász János (volt MIÉP-es, most FVSZM Egyesület) képviselő számon kérte?, felrótta?, beszólt? Bakai Csaba (Együtt Szegedért Egyesület) képviselőnek, hogy tudómám Én, hogy téged Botka László (MSZP polgármester) azért fizet, hogy szétverd az MDF, FIDESZ és más jobb oldali pártok kampányát.

Mint tudjuk Bakai és egyesülete a választások előtt együttműködési megállapodást kötött az MDF-vel, majd nemrég a FIDESZ-KDNP-vel is megegyeztek, és kölcsönösen visszaléptek egymás javára.

Bakai Csaba elmondása szerint már régről hallotta ezen rágalmat a Városban, de nem tudta, kitől származik, és miért. Apró-Juhász az összeget is megnevezte, 5 millió HUF, amit Bakai kap Botkától, elmondása szerint. Aki ismeri Bakai Csabát, az tudja, hogy nincs az az összeg, amiért eladná magát, hiszen Ő a régi római politikusokat idézően, nem a politikából él, hanem már jóval régebben megteremtette anyagi biztonságát magának és családjának.

Bakai a hallottak alapján „megvilágosult” az ügyben, hogy kitől erednek eme rágalmak, és kérte Apró-Juhászt, hogy ha már úgyis itt a sajtó, hát mondja el nekik, és bizonyítsa, ha már ilyen magabiztos benne. Apró-Juhász csak dörmögött valamit, és ezzel elintézetnek is tekinthetnénk az ügyet, de a díszteremből kilépve az egyik kereskedelmi TV interjút készített Kalmár Ferenccel, és ezt látva Bakai megfelelő hangerővel kérte Apró-Juhász Jánost, hogy itt a sajtó most mondjad, és a sajtó ott volt, a film meg pörgött tovább.

Mi lesz a vége? Országos ismeretség politikusainknak? Egy újabb „izgalmas” bírósági ügy? Egy jó sztori?  Csak egy poszt itt? Ki tudja?