Suttog a város

Szeged nagy város, sok emberrel. Sok ember sok gondolat, sok biztos informátor. Mindenki tudni véli a tutit. A legjobb pletykák persze mindig az ismert személyekről születnek. A nonplusultra pedig a város vezetőiről szóló pletykák. Azok közül is azok, melyek biztos, tuti információkra épülnek. De ezek között is vannak magánjellegűek, és politikaiak. A magánjellegűek lejáratásról szólnak, a politikaiak pedig vágyálmokról. Azaz városvezetőinket buktassuk följebb.

Szeged város jelenlegi polgármesteréről ilyen jellegű fölfelé buktatós politikai pletykát először az EP választások előtt lehetett hallani. Akkor az járta, hogy Botka László EP képviselő lesz, és így új választást kell kiírni Szegeden is. Még a lehetséges utódjára is érkeztek pontos információk, kár hogy egymásnak ellentmondók.

És akkor most itt vagyunk 2006 Magyarországán, tüntetés tüntetés hátán, a Kormány dolgozik, de közben magyarázkodik, meg védekezik. Egyre többen a Miniszterelnök távozásáról beszélnek. Sokan akarják, de egyre többen beszélnek is erről. De ki legyen helyette? A legújjabb szegedi pletykák szerint MSZP berkekben egyesek Botka Lászlót akarják miniszterelnöknek! Miért? Mert fiatal, mert gyurcsányi, és mert nyert októberben. Én nem kicsit nyert, hanem nagyon. Hát lássuk mi lesz, az eddigi pletykák sosem lettek igazak, talán ez? Ha igen, akkor most gratulálunk előre, hátha jó lesz nekünk, ha nem akkor nem. Ilyen ez a szeláví...