Karácsonyi vásár III. - Szeged

Szegedi karácsonyi vásár körképünk következő fejezete az újra megrendezésre kerülő Dóm téri karácsonyi vásárt mutatja be.

Az elmúlt években sajnos nem volt vásár a Dóm téren, mivel a város nem megfelelően szponzorálta. Idén viszont változott a helyzet. Információink szerint, a Dóm teret a szervezők ingyé kapták meg, a programokat pedig a szegediekre bízták, azaz, mi adjuk a helyet, és technikát ingyen, Ti pedig fölléptek, szintén ingyen. Manapság már csak így megy ez itt, sajnos nincs pénz, még a kulturára sem. De azért vannak programok, mint azt már írtuk.

A vásáron amúgy a megszokott kézműves termékeket lehet megvásárolni. Bár drágábbak mint más hasonló termékek, de akiknek számít, hogy ezek valódi kézműves portékák, egyenessen a készítőtől, azoknak megéri az a kis plusz költség. A lényeg, hogy újra vannak, hogy újra itt vannak, és a hétköznapok rohanását kicsit lassítva a téren lévő vásár kicsit közelebb visz karácsony szelleméhez. Ugyanis itt nincs túl zsúfolt bódésor, de van egy kis hangulat, melyet leírni nem, de megtapasztalni lehet.