Téli ásatás Szegeden

Mint azt a helyi újság is megírta Szegeden az év végén elindult egy nem mindennapi akció. Ezen akció keretében télen, sátor alatt ásnak a régészek. Ennek több oka is van, lehet. A beruházó, aki parkolóházat kíván építeni a telekre így próbálja sürgetni az időt, avagy a régészek most érnek rá. Szerencséjükre az idő kegyes hozzájuk, így szinte nincs is szükség a sátorra, de hát ki bízhat az időjárásban mostanában.


Az ásatással kapcsolatban érdekes információ még, hogy a régészek, állítólag, nem akarnak találni semmit, hiszen Ők lennének azok, akik a Dóm tér föltárását is végeznek, és már el is kezdték volna a Dömötör torony környékén, ha nincs ez a munka. És hát a Dóm tér mégicsak érdekesebb régészetileg, mint egy saroktelek.


Ennek ellenére, mint a képeken is látható, ház maradványokat már találtak, hogy mi ez, és mi lesz a sorsuk nem tudni.


Információink értelmében, amint innen levonul a régész csapat, rögtön kezdik a Dóm tér föltárását, ahová szintén mélygarázs van tervezve állítólag. Szóval garázs, parkoló lesz elég Szegeden, csak használják is végre az autósok. Addig is várjuk a leletanyagokat, és csak reménykedhetünk, hogy ha mégis találnak valamit, akkor az hivatalosan is megtalált lelet lesz.