Tavaszi szél vizet áraszt... Avagy tüntetés, tüntetés, stb...

Blog írás szempontjából egy gyenge hónapot sikerül zárnom. Nem sokára itt a tavasz, és egyre többet hallani a tavaszi tüntetésekről, azaz újabb nemzeti ünnep közeleg. Mit is ajánlanak a szegedi szervezők a következő napokra, és milyen új elemek jelentek meg ez ügyben.

Lássuk, mit is ír, ajánl a szegedi tüntetők blogja:

Tüntetés az Aradi Vértanúk terén

Péntken, március 2.-án az Aradi Vértanúk terére jelentettünk be tüntetést. A tiltakozás az egészségügyi reformnak nevezett gyalázat ellen irányul.
A pontos helyszínnel és az időponttal kapcsolatban később pontosítok, de legkésőbb a szerdai tüntetésen (19.00 városháza elött) kiderül minden.
Az a tér rendkívül jó választás. Azt szeretnénk, ha az ott járókelő egyetemisták és klinikai, kórházi dolgozók elgondolkoznának kicsit.


És mi is az, ami foglalkoztat minden tüntetőt, szintén a Szeged tüntet és kitart blogról:

Így kezdődött:


Más: A közeljövőben közölni fogok egy beszámolót az államellenes szervezkedés ügyében Pestre hurcolt és kifaggatott társunktól.
Az ügy még nem zárult le, de hamarosan jönnek a részletek. Elöljáróban annyit, hogy az esettel kapcsolatos cikkek ehnyhén szólva túlzóak és pontatlanok voltak.


A legújabb hírek:

Beindultak

Javítanom kell magam! A mai napig valóban túlzásnak tüntek a tömeges házkutatásokról és kihallgatásokról szoló hírek
Azt kell mondanom azonban, hogy ma újabb két társunkat gyüjtötték be. Valószínűleg fegyvereket keresnek. Egyszerű fiataloknál, egyetemistáknál.
Azt várom, hozzám mikor kopogtatnak be. Utoljára ilyen terror az 50'-es években volt. Felháborító és elkeserítő amit művelnek. Félnek, mert veszélyben érzik a hatalmukat és mindent megtesznek azért, hogy megtartsák.

Nem kell félnie senkinek, nem találnak semmit. Rossz nyomon járnak és valószínűnek tartom, hogy nincs is miért aggódniuk, hiszen az emberek az utcára nem mernek kijönni, nemhogy fegyveres szervezkedésbe kezdjenek. Nevetséges az egész, de ezt csak mi tudjuk. Ők rettegnek és megtesznek mindent amit a kommunista rendszerben már eredményesen alkalmaztak. További információkat a közeljövőben itt, vagy a szerdai tüntetéseken. Elöljáróban annyit, hogy ne higyjen senki a médiának! Csak a saját maga által szerzett információknak higyjen mindenki!

Azt üzenem azoknak akik most azon gondolkoznak, hogy: Na itt az idő visszavonulni, elbújni, feladni a demokráciáról alkotott elképzeléseinket stb., hogy ők is sorra kerülnek. Egy diktatúrában senki sem lehet biztonságban. Csak akkor lesz ennek vége, ha ezek egyszer és mindenkorra eltakarodnak és törvényileg felelősségre vonják őket! ehhez pedig egy demokráciában kellenek az emberek. Az a paradox helyzet ne álljon már elő mint Libériában ahol úgy nyert "választást" az elnök, hogy a kampányszövegében azt hírdette: "Megöltem a szüleid, a testvéred, szóval szavazz rám!" Ahol az emberek azért nem mernek kiállni az elveik mellett mert félnek, az nem demokrácia.


És még ma is:

Tiltakozzunk

Tegnap éjszaka újabb társunkat hurcolták fel Pestre.

Tiltakozásul most kérünk mindenkit, hogy jöjjön ki a ma esti tüntetésre. Vidékről, a környező településekről is aki tud kérjük jöjjön el! Most össze kell fognunk és tiltakoznunk kell, együtt!

Aki eddig csak ritkán jött az is jöjjön mert most nagy szükség van mindenkire. Számítunk a sajtó jelenlétére is.

Időpont: február 28 szerda 19.00 Városháza elött

Álljunk ki egymásért! Tiltakozz az ÁVO-s módszerek ellen!


Hogy mi van a háttérben, azt minden érintett, vagy magát érintettnek tartó máskép fogja magyarázni, így hát az igazság sztem sose fog kiderülni. A mai tüntetés ezen irányú fordulatának híre későn jutott el hozzánk ahhoz, hogy a helyszínen tudjunk infót gyűjteni, de ha bármi új dologra akadunk, írunk…