Szeged Sajtóközlemény

Az alábbi közleményt mniden komment nélkül közlöm, ahogy azt már többszőr megtettem, amennyiben hasonló kérés érkezett.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport Sajtótájékoztatójáról a

Milleniumi Kávéházban,
Szeged, Dugonics tér 12.

Időpontja: 2009. 03. 27.-én 13h

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport 2009. március 20.-án tartott Sajtótájékoztatóján megjelent Szabó Sándor, Szeged MJV. Polgármesteri Hivatal Kabinetfőnöke, és átadta a sajtó jelenlévő munkatársainak az Önkormányzat és a Ligetfürdő Kft. Sajtóközleményét. A közleményben politikai jellegű kijelentések hangzanak el, melyre csoportunk csak annyiban óhajt reagálni, hogy elképesztőnek tartjuk, ha egy felelős városvezetés a civil szerveződéseket politikai pártokkal összeköti, és azonosítja, ahelyett hogy a konkrét ügyre adna érdemi választ.
A csoport véleménye az, hogy a Sajtóközleménynek politikai célja az, hogy a civil szerveződéseket beskatulyázva, azok működését politikai célúnak tűntesse fel, azon felül hiteltelenné tegye.
Azonban a csoport úgy véli, hogy azon kijelentés, miszerint a csoport, illetve a nyomozás kezdeményezőjével szemben az érintettek „jó hírnevének csorbítása miatt a nyomozás lezárása után azonnal feljelentést tesz hamis vád bűncselekménye miatt” kimerítheti a Büntetőtörvénykönyvbe ütköző Rágalmazás és Becsületsértés fogalmába tartozó cselekményeket.
Sem a nyomozást kérő társunk, sem mi konkrétan senkit nem vádoltunk meg, a jó hírnév csorbítása pedig azért nem állhat fenn, mert jogszabályban rögzített állampolgári joggal éltünk, mikor megkértük a nyomozóhatóságot a vizsgálatra.
Ezért tegnap az Országos Rendőr-főkapitány úrhoz fordultunk és vizsgálatot kértünk ismeretlen tettes ellen annak megállapítására, hogy a nagy nyilvánosság előtt elkövetett Rágalmazás és Becsületsértés a Sajtóközleményben megfogalmazott konkrétnak tűnő kijelentéssekkel megvalósult-e.
A konkrét Ligetfürdő-ügyben az úton hívjuk fel a nyilvánosság figyelmét Ligetfürdő medencéinek értékmegállapítása ügyében. Azt, hogy a SZUE nagy medencéjét 21.848.400 forintos értéken apportálják, elképesztőnek tartjuk! Ez a nagy úszómedence esetében 37.800 forintos árat jelent!
A szegedi vezetők a Ligetfürdő 3042 négyzetméternyi medencefelületét 138.609.150 forint értéken vették ki a köztulajdonból. Azaz szerintük a medencék átlagos négyzetméterenkénti ára 45.500 Ft.
Szakértői vizsgálat az ügyben folyamatban van, a további részletekről a nyilvánosságot folyamatosan tájékoztatni fogjuk.