Szeged domain, meg ami mögötte van

Avagy sok hűhó semmiért?

 

Amióta Szegeden elkezdtem foglalkozni az Internettel, azóta van terítéken a www.szeged.hu domain tulajdoni kérdése.

 

Mint azt bizonyára mindenki tudja, annak idején, még a domain regisztrációk szabályozása előtt, bejegyezte egy magán személy, majd pár ezer forintért eladta azt. Majd teltek-múltak az évek, város vezetők jöttek, mentek, és mind megakarta szerezni a Városnak a domain nevet. Mindenki tudta, hogy a városnak járna, csak hát a jog, az nem visszamenőleg szabályozott annak idején.

 

Lássuk, most kié a jog:

 

domain-használó:Médiaweb Kft.

 

Részletek: itt

 

De miért is érdekes ez?

 

Azért, mert változtak a dolgok:

 

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged Széchenyi tér 10-11) mint kérelmező által a Médiaweb Kft. (6722 Szeged Moszkvai krt. 32/A) Kérelmezett ellen a szeged.hu domain név tárgyában indított Regisztrációs Döntnöki eljárásban a Regisztrációs Döntnök meghozta az alábbi

Döntést

A Regisztrációs Döntnöki Tanács a szeged.hu domain nevet a Médiaweb Kft.-től, mint Kérelmezettől  visszavonja, és azt a Kérelmező Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatára átruházza.

A Regisztrációs Döntnök felhívja a Kérelmező figyelmét arra, hogy a domain név átruházására e döntés alapján is csak akkor jogosult, ha eleget tesz a Domainregisztrációs Szabályzat 7.1. a.) és c.) pontjaiban írt feltételeknek, azaz a domain név fenntartására valamely Regisztrátorral szerződést köt és ezt a tényt a Nyilvántartó felé igazolja.

Részletek: itt

 

Azaz már a Városé, de mikortól is?

2009. április_23.

 

Tehát, akkor most mi van?

A verzió, hogy Bírósági eljárás van a Város és a Médiaweb között a domain tulajdonlása miatt.

B verzió, valaki nem végzi rendesen a munkáját a Torony alatt

C verzió, megegyezés folyamatban peren kívül, pedig ez már okafogyott.

 

Ha valaki tudja a választ, írja meg bátran