A szegedi óvodabezárásokról

Hetek óta téma a szegedi óvodaigazgatóság által megszellőztetett, és azóta a városházán megtárgyalt óvodabezárás.

 

A pártok, az igazgatóság, és 1-2 érintett szülő elmondta véleményét, és az egészből annyi vonható le, hogy mivel csökken a gyereklétszám, ezért csökkenteni kell az óvodák számát is, amit a várost vezető pártok támogatnak, mindenki más ellenez.

 

De mit is üzen nekem a Város ezen hozzáállása? A csökkenő gyereklétszám a csökkenő lakosságszámra, és vagy az elöregedő városokra jellemző. A jelenlegi városvezetés alkalmazkodik a helyzethez, ami első meggondolásra nem is tűnik rossz elképzelésnek.

 

Én viszont javasolnék egy másik utat! Ez az út a lakosság szám csökkenésének megállítása, és megfordítása! Ehhez jó kezdet lenne a CSOK 10+10 keretében történő olcsó, ne adj Isten ingyenes telkek kijelölése a Városban úgy, ahogy azt sok környező település is teszi. Már csak azért is lenne ez időszerű, mivel a környező települések ilyen jellegű programjai pont az érintett családokat szívják el a Városból, és a Városnak erre nincs semmi válasza.

 

Botka László sokszor mondta, hogy fejleszteni, beruházni, vagy bármit kezdeni a várossal akkor kell, ha van kiírt pályázat rá, vagy más külső lehetőség, mert hogy Szegednek nincs elég pénze egy bármilyen önerős nagy beruházáshoz. Nos, most helyzet van, és a telkek, ha kedvezményesen adják azokat, még pénzt is hoz, a Város lakossága és értéke pedig nőhet, ezáltal a gyerekszám is nőhet, és az óvodákat nem kellene bezárni, ami bár most elbocsájtásokkal nem jár állítólag, de munkahelyek megszűnésével igen...

 

Polgármester Úr! Nézzen a jövőbe, és nézze a Város érdekeit, hagyja a napi párt politikát másra!