A Föld Órája - Szeged is csatlakozik

A Föld Órája egy kezdeményezés, melynek célja -szerintem jelképes célja- a földi klímaváltozás elleni küzdelem. A csatlakozók vállalják, hogy egy adott napon, egy adott időben 1 órára minden lehetséges elektromos eszközt kikapcsolnak. Ennek a leglátványosabb eleme a városok közvilágításának lekapcsolása lehet.

Idéntől Szeged városa is csatlakozik, melyet csak díjazni tudok, bár mint mondottam ez jelképes akció csak, hiszen, ha mellé vesszük a DMOnline egy másik cikkét, azért itt mást is, többet is lehetne tenni, pláne, ha a világgazdaságválságot is figyelembe vesszük. (Itt persze nem kívánok kitérni a város és a megye közti politikai ellentétre, mert szerintem itt nem a politikának kellene előtérbe lennie...)

Tehát aki csatlakozni kíván, az március 28-án, szombaton este 20:30 tól 1 óra hosszáig csökkentse minimálisra a villamos energia fölhasználását. A szeged.blog.hu is ezt teszi!

És álljon itt egy bővebb fölhívás:

Felhívás a „Föld Órája” akció támogatására

A 2009-es év a Csillagászat Nemzetközi Éve, amelynek egyik sarokpontja a csillagos égbolt védelme. Ezzel nem csak az éjszakai látványt védhető meg, hanem a földi környezet is. Napjainkban egyre több szó esik a klímaváltozásról, és mindenki érzi a szélsőségessé váló időjárás hatásait. Ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy városukkal, településükkel csatlakozzanak az akcióhoz, amely jól látható módon hívja fel a figyelmet a problémára.
2007-ben több mint kétmillió Sidney-i lakos, cég és maga a város is kikapcsolta egy órás időtartamra a nélkülözhető fényeket. A WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet irányításával az idén már másodszor indul világméretben is a „Föld Órája” akció. Tavaly több hazai város, köztük Budapest és intézmény csatlakozott az egy órás világításcsökkentéshez. Nagyon hasznos lenne, ha ebben az évben még több település, intézmény, vállalat és a lakosok is csatlakoznának a nemzetközi akcióhoz, és március 28-án, szombaton este 2030-tól kezdve egy órányi időszakra kikapcsolnák a köz-, a vagyon-, és a közlekedésbiztonság szempontjából nélkülözhető fényeket.